Copyright 2019 - Custom text here
  • RK Delminuim

  • RK Delminuim

  • RK Delminuim

  • ŽRK Delminuim

  • ŽRK Delminuim

Utorak, 05 Siječanj 2016 04:14

Birdahić novo pojačanje RK Bosna

Birdahić novo pojačanje RK Bosna. Rukometni klub Bosna Sarajevo danas je i zvanično objavila da je novi igrač sarajevskog kluba Derviš Birdahić, dvadesetjednogodišnji rukometaš iz Tomislavgrada.

Rukometni klub Bosna Sarajevo danas je i zvanično objavila da je novi igrač sarajevskog kluba Derviš Birdahić, dvadesetjednogodišnji rukometaš.Birdahić je rođen u Tomislavgradu, igra na poziciji lijevog beka, a u Bosnu dolazi iz RK Čelik Zenica. U karijeri je još nastupao za RK Delminium i katarski EL Jaish SC, a ovo mu je drugi put da oblači Bosnin dres, nakon što je nastupao za sarajevskog premijerligaša u drugom dijelu prošle sezone.

Ovom prilikom, novi rukometaš Bosne je izjavio: "Mislim da je svakom igraču, kojem se pruži prilika da obuče dres sarajevskog rukometnog giganta, ukazana velika čast, pa tako sam i ja izuzetno ponosan na činjenicu da ću opet igrati za RK Bosnu. Ono što mogu obećati jeste da ću dati svoj maksimum u svakoj utakmici, i da nijednoj ekipi koja dođe u Sarajevo neće biti lako, jer bodovi ostaju u glavnom gradu!"

Nova sezona za rukometaše u Premier Ligi BiH počinje za nešto manje od mjesec dana. 

 

Izvor: Avaz.ba